Σύμβουλος υποστήριξης της ΕΥΔ για επικαιροποιηση και ολοκλήρωση της α΄ φάσης επιχειρηματικής ανακάλυψης στο πλαίσιο των Θεματικών Στόχων 1 και 2 του ΠΕΠ Πελοποννήσου

Κατηγορία έργου: Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία, ΤΠΕ

Αναθέτουσα αρχή: ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” 2014-2020»

Υλοποίηση: Σεπτέμβριος 2016 - Μαρ 2018

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε:

α. Η προετοιμασία σε συνεργασία με την ΕΥΚΕ και την ΜΟΔ των Προσκλήσεων για τις δράσεις :

1) «Ενίσχυση πρωτοβουλιών ΜΜΕ για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας (Κουπόνια Καινοτομίας) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» 

2)«Δημιουργία / αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

β. Η διεύρυνση της διαδικασίας  της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τους Πυλώνες και τους στόχους της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη σύνταξη προτάσεων για το περιεχόμενο των συναντήσεων για κάθε τομέα προτεραιότητας, την καταγραφή και οργάνωση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων των συναντήσεων, καθώς και η προετοιμασία σχετικών δράσεων και προσκλήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.

γ. Η ολοκλήρωση της επιχειρησιακής και διαχειριστικής εξειδίκευσης του ΠΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 σε ότι αφορά τις Δράσεις των Θεματικών στόχων 1 και 2 του Άξονα Προτεραιότητας 1. Επίσης περιλαμβάνεται η αναλυτική καταγραφή εν είδει ειδικού Δελτίου Δράσης όλων των απαραίτητων πληροφοριών που εξειδικεύουν τις Δράσεις Δημοσίων Έργων/ Πράξεων και πλαίσιο κριτηρίων αξιολόγησης κρατικών ενισχύσεων του Άξονα Προτεραιότητας, που έχουν ωριμάσει και δρομολογείται η υλοποίησή τους.

δ. Η ωρίμανση πράξεων εξειδίκευσης του Θεματικού Στόχου 1β.