Εμπειρογνωμοσύνη για την ενεργοποίηση δράσεων και προετοιμασία προσκλήσεων στους Θεματικούς Στόχους 1 και 2 του ΠΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 μέσω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 Πελοποννήσου

Κατηγορία έργου: Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία, ΤΠΕ

Αναθέτουσα αρχή: ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” 2014-2020»

Υλοποίηση: Νοε 2016 - Φεβ 2017

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε:

1. Η διεύρυνση της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τους Πυλώνες και τους στόχους της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη σύνταξη προτάσεων για το περιεχόμενο των συναντήσεων για κάθε τομέα προτεραιότητας,  με την καταγραφή και οργάνωση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων των συναντήσεων, καθώς και η προετοιμασία σχετικών δράσεων και προσκλήσεων για τουλάχιστον τέσσερις κατηγορίες πράξεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.

2. Ολοκλήρωση της επιχειρησιακής και διαχειριστικής εξειδίκευσης του ΠΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 σε ότι αφορά τις Δράσεις των Θεματικών στόχων 1 και 2 του Άξονα Προτεραιότητας 1,  όπου θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί σχετικά με την εξέλιξη της ωριμότητας των Δράσεων του Άξονα Προτεραιότητας 1, λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής ανακάλυψης. Επίσης περιλαμβάνεται η αναλυτική καταγραφή εν είδει ειδικού Δελτίου Δράσης όλων των απαραίτητων πληροφοριών που εξειδικεύουν τις Δράσεις Δημοσίων Έργων/ Πράξεων και πλαίσιο κριτηρίων αξιολόγησης κρατικών ενισχύσεων του Άξονα Προτεραιότητας, που έχουν ωριμάσει και δρομολογείται η υλοποίησή τους.

3. Η αποσαφήνιση των δράσεων  της  Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης  του Αγροδιατροφικού τομέα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 με συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ και των δράσεων που δύνανται να χρηματοδοτηθούν από το  ΕΓΤΑΑ στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.